هادی طاووسی
هادی طاووسی، مطرح ترین بازیکن پرسپولیس در سطح مدیریت های اجرایی است.
هادی طاووسی، مطرحترین بازیکن پرسپولیس در سطح مدیریتهای اجرایی روز ۱۵ مهرماه سال ۱۳۱۷ در تهران به دنیا آمده است. طاووسی در سال ۱۳۳۵ تا ۱۳۵۳ به مدت ۱۸ سال حضور در ۳ تیم فوتبال شاهین، پرسپولسی و پیکان را تجربه کرده و همواره یکی از با اخلاقترین و با شخصیتترین مردانی بود که تاریخ فوتبال باشگاههای شاهین و پرسپولیس به چشم خود دیده است.
طاووسی فوتبال را از تیمهای زیر گروه باشگاه شاهین آغاز کرده و خیلی زود در بالاترین سطح فوتبال شاهین مطرح شد. او بهترین دروازه بان شاهین بعد از درخشش ستارهای به اسم امیر آقا حسینی بود. آقا حسینی که بهترین دروازه بان نسل اول تیم فوتبال شاهین بود بعد از آنکه به علت مساله چشم و ناراحتیهای ناشی از آن از فوتبال دور ماند. هیچ بازیکنی را در سطح بالا جانشین خود ندید تا اینکه بعد از مدتی، طاووسی به سطح اول فوتبال ایران معرفی شد. با حضور هادی طاووسی شاهین در کل سالیان دهه چهل مشکل دروازه بانی نداشت. گاهی فاروق فتاحی، گاهی جمشید محمدی و گاهی سایر مردان دهه چهل به رقابت با او برمی خواستند، اما همچنان او سنگربان اول بود. طاووسی طی سالهای ۴۰ تا ۴۸ هم بارها و بارها به تیم ملی دعوت شد، اما حضور عزیز اصلی و فرامرز ظلی در تیم ملی سالهای دهه چهل مانع از بازی ملی رسمی برای او شد. طاووسی در همان دوران بازیگری اعتقاد به مسائل خاصی داشت. ماسئلی که با اصول اخلاق و جوانمردی توام شده بود بنابراین هیچگاه پای از جاده اخلاق و اعتدال فراتر نگذاشت.
با شاهین ۴ بار قهرمان باشگاههای تهران شد. با تیم پرسپولیس قهرمان مسابقات فوتبال انتخابی جام باشگاههای آسیا شد و لیگ دوم منطقهای در سال ۵۰ و لیگ اول تخت جمشید در سال ۵۲ را با قدرت فتح کرد. با تیم پیکان هم در مسابقات جام باشگاههای تهران و جام بین المللی دوستی به عنوان قهرمانی رسید. به عبارتی هادی طاووسی، قهرمانی در مسابقات تهران و کشور را با ۳ تیم مختلف به دست آورده است. یکی از نکات جالب و بارز درباره هادی طاووسی طول مدت زمان بازیها او در فوتبال ایران است، چنانچه او، با نسلهای مختلفی از فوتبال ایران بازی کرده از مردانی مثل دکتر امیرمسعود برومند که متولد سال ۱۳۰۶ بودند تا شخصی مثل محمدرضا زادمهر که متولد سال ۱۳۳۵ بود. به عبارتی گاه پیش میآید که بین ۲ نسل از بازیکنانی که با هادی طاووسی همبازی بودند ۲۹ سال فاصله سنی وجود داشت.
هادی طاووسی در سال ۱۳۵۳ در حالیکه ۳۶ ساله شده بود کفشها را آویزان کرده و بازنشسته شد. بعد از دوران فوتبال صاحب مسوولیتهای اداری بسیار شاخصی در سازمان امور اداری و استخدامی کشور شد. این مسوولیت را تا سال ۱۳۵۹ برعهده داشت تا اینکه در سال ۵۹ صاحب مسوولیت ریاست فدراسیون فوتبال کشورمان شد. طاووسی در زمان ریاست در فدراسیون فوتبال ۴۲ ساله بود. او کامبیز جمالی هافبک سالیان گذشته استقلال را به عنوان نایب رییس خودش منصوب کرد. هادی طاووسی برنامههای زیادی برای ترتیب دادن امور نامنظم بعد از انقلاب فوتبال داشت، اما شروع جنگ مانع اجرای این برنامههای منظم و بسیار دقیق بود، چنانچه در تابستان ۶۰ به دنبال عدم اجرای خواستهها و تحقق برنامه هایش و بروز اختلاف با سایر مراکز تصمیم گیری و مدیریتی در فوتبال ایران، از مسوولیت خود کنار رفت و دیگر هیچگاه به عرصه مدیریت در فوتبال ایران برنگشت.
فوتبال ایران در فرآیند کوچ یاران تیم شاهین به پرسپولیس در سال ۱۳۴۶ او را اولین دروازه بان پرسپولیس میداند. در واقع هر چند که کاظم بیاتی، عزیز اصلی، مهدی عسگرخانی و بهرام مودت در اولین نسل پرسپولیس طی سالهای ۴۷ تا ۵۰ سابقه حفاظت و حراست از دروازه پرسپولیس را دارند، اما بدون شک لقب اولین دروازه بان سرخپوش برازنده اوست.
در بین تمامی کسانی که در ۴۶ سال گذشته پیراهن پرسپولیس را بر تن کرده اند هادی طاووسی بعد از آن دیگر در هیچکدام از مراجع و مجامع تصمیم گیری فوتبال ایران حضور نیافت.
نظرات